print
Ședințe de lucru în cadrul a trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor cu apă și sanitație, finanțate de Uniunea Europeană
11.09.2019
2001 accesări

Părțile implicate în procesul de implementare a proiectelor de îmbunătățire a serviciilor cu apă și sanitație în municipiul Edineț, orașul Fălești și în șase sate din raionul Râșcani, finanțate de Uniunea Europeană, s-au întrunit miercuri, 11 septembrie a.c., în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în ședințe de lucru dedicate fiecărui proiect în parte.

La cele trei ședințe au participat autorități publice locale din localitățile vizate, proiectanți, reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și specialiști din cadrul ADR Nord.

Participanții la ședințe au discutat despre un șir de aspecte privind transferarea contribuției financiare din partea beneficiarilor celor trei proiecte și, în cazul proiectelor de la Edineț și Fălești, despre necesitatea semnării unor acorduri adiționale pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție a lucrărilor în cadrul proiectelor.

EDINEȚ. Rețelele de alimentare cu apă din Edineț urmează să fie extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț.

FĂLEȘTI. Rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești urmează să fie extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Peste 15.000 de locuitori ai orașului Fălești vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă.

RÂȘCANI. În cele șase sate din raionul Râșcani urmează să fie construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului de AAC din cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. Circa 23.500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii proiectului.

Cele trei proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord