print
Ședință de lucru în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Dondușeni și în satul Climăuți
05.02.2020
1981 accesări

Părțile implicate în procesul de implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), s-au întrunit miercuri, 5 februarie a.c., în cadrul unei ședințe de lucru în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul întrunirii, specialiștii ADR Nord împreună cu autoritățile publice locale, autorul de proiect și antreprenorul responsabil de efectuarea lucrărilor de construcție-montaj au analizat o serie de soluții tehnice pentru unele aspecte neprevăzute în procesul de implementare a proiectului. În context, specialiștii ADR Nord au stăruit asupra argumentării respectivelor soluții și documentării lor, în corespundere cu normele legale ce se impun.

În orașul Dondușeni, noul sistem de alimentare cu apă va permite alimentarea cu apă potabilă din cele cinci sonde a circa șapte mii de cetățeni.

Anul trecut, în cadrul proiectului au fost contractate lucrări de construcție-montaj în valoare de 10,9 milioane de lei, din care 2,8 milioane de lei au fost valorificați în anul 2019 pentru executarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul celor trei subproiecte:

Subproiectul 1: orașul Dondușeni, stația de pompare. Au fost finalizate lucrările de îngrădire a zonei de protecție a stației de pompare (montare eurogard); a fost montată stația de pompare care este formată dintr-un grup de 4 pompe, a fost construit drumul de acces spre sondele arteziene și au fost montate rețelele electrice aeriene pentru punerea în funcțiune a Stației de Pompare. În prezent, lucrările de construcție-montaj sunt stopate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Subproiectul 2: orașul Dondușeni, apeduct după calea ferată. Au fost montate rețele de distribuție cu o lungime totală de 5.792 m. În prezent, lucrările de construcție-montaj sunt stopate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Subproiectul 3: satul Climăuți, raionul Dondușeni. A fost construită fundația turnului, lucrările de forare a sondei au fost finalizate. Au fost montate 1.700 m de rețele. În prezent, lucrările de construcție-montaj sunt stopate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Proiectul de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare de la Dondușeni a fost lansat la începutul anului 2019.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord