print
ADR Nord evaluează impactul unui proiect de dezvoltare regională implementat în orașul Fălești
07.09.2020
1975 accesări

Specialiștii Secției monitorizare și evaluare (SME) din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord continuă activitățile de evaluare a impactului proiectelor de dezvoltare regională implementate de Agenție în perioada 2011-2013.

Luni, 7 septembrie a.c., în cadrul unei noi vizite în teren, Pavel Curcovici, specialist în monitorizare și evaluare, s-a deplasat în raionul Fălești, unde a discutat cu autoritățile publice locale și cu alte părți implicate despre măsurile privind asigurarea durabilității proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din râul Prut”, implementat în perioada 2011-2012 din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Interviurile privind evaluarea impactului acestui proiect s-au desfășurat în incinta Consiliului Raional Fălești, instituție beneficiară în cadrul proiectului.

La interviu au participant reprezentanții autorității publice locale: președintele raionului împreună direcțiile construcții și atragere investiții. În cadrul ședinței comune au fost puși în discuție principalii indicatori de produs și rezultat realizați în urma implementării proiectului.

În scopul evaluării stării bunurilor obținute în urma implementării proiectului, specialiștii ADR Nord împreună cu reprezentații Consiliului raional Fălești au realizat o vizită de monitorizare la principalul obiect construit în cadrul proiectului: stația de tratare a apei cu capacitatea de 5000 m3. La fel, au fost realizate vizite la două stații de pompare care vor asigura transportarea apei la fabrica de tratare a apei.

Pentru implementarea acestui proiect din FNDR au fost valorificați 11,25 milioane de lei. Valoarea totală a proiectului s-a cifrat la 18,74 milioane de lei.

Scopul proiectului a fost să consolideze cooperarea regională în vederea asigurării cu apă potabilă şi canalizare a populației din raionul Făleşti şi 14 localități din raioanele Ungheni şi Glodeni, precum și gestionarea durabilă a resurselor acvatice în context regional.

Rezultatele relevanței, eficienței, eficacității, impactului și durabilității proiectului, precum și alte aspecte vor fi expuse în Raportul de evaluare a impactului.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord