print
Au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din râul Prut în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina
06.08.2021
544 accesări

În preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, raionul Glodeni, au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din râul Prut. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Anterior, la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, au fost instalate patru pompe.

În cadrul aceluiași proiect, la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina au fost executate, în ultima perioadă, lucrări de betonare a podelei. Aici urmează să fie montat utilajul care va trata apa pompată din râul Prut. Stația de tratare a apei (50 m3/h) a fost adusă la fața locului în luna iunie 2021.

Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și sunt executate de SRL „Laiola”.

Costul total al proiectului, conform contractului de achiziții, constituie 38,96 milioane lei. În anul 2020, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 milioane lei. La începutul anului 2021, au fost alocați încă 19,67 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj executate în cadrul proiectului.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord