print
Flămânzeni: Cu suportul Uniunii Europene, eficientizarea energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” este pe ultima sută de metri
02.12.2021
1484 accesări

La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, sunt efectuate lucrări de renovare interioare, în baza unui acord adițional. Recent, la instituția de învățământ au fost finalizate lucrările exterioare de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Joi, 2 decembrie 2021, specialiști ADR Nord din cadrul Secției management integrat al proiectelor au verificat progresul lucrărilor de renovare în interiorul gimnaziului, precum și echipamentul instalat în cantina gimnaziului. Specialiștii ADR Nord au constatat că lucrările se află la etapa de finalizare.

La vizita de monitorizare au mai participat reprezentanți ai autorităților locale, conducerea instituției de învățământ, managerul de proiect și reprezentanți ai operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare. Pe șantier au fost puse în discuție unele aspecte privind organizarea recepției la finalizarea integrală a lucrărilor, eveniment ce urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, 330 de elevi și profesori beneficiază de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect constituie 17,44 milioane lei, din care 17,22 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei – cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord