print
A fost finalizată a doua etapă a lucrărilor de construcție-montaj a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord
24.03.2022
543 accesări

A doua etapă a lucrărilor de construcție-montaj a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost finalizată. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Joi, 24 martie 2022, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au verificat calitatea lucrărilor de construcție-montaj executate, în contextul organizării procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul celei de-a doua etape a proiectului. Împreună cu antreprenorul care a efectuat lucrările, administrația USARB, reprezentanți din cadrul mai multor servicii specializate și alte părți implicate în procesul de recepție, reprezentanții ADR Nord au inspectat spațiile finisate în cadrul etapei II a proiectului de creare a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic. Este vorba de finisarea etajelor 2, 3, 4 a blocurilor 4 și 5, amenajarea teritoriului și instalarea sistemelor de încălzire, ventilare și condiționare.

Operatorul economic care a executat lucrările în a doua etapă a proiectului urmează să ia în considerare toate observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

Sediul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic, cu o suprafață de 6054 mp, se află pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo" din Bălți. Centrul urmează să fie administrat de o structură de management instituită în baza unui regulament de funcționare.

Valoarea lucrărilor executate în cadrul etapei II a proiectului constituie 14,74 mln lei, din sursele FNDR.

Lucrările executate în cadrul primei etape a proiectului, în valoare de 10,13 mln lei, au fost recepționate la începutul lunii curente. Ulterior, va fi organizată recepția finală.

ADR Nord a început implementarea proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord” în iulie 2020. Valoarea totală a proiectului, care cuprinde cele două etape de implementare, este de 24,87 mln lei, alocați din sursele FNDR.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord