print
La Sângerei sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului
19.05.2022
1088 accesări

Lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului Sângerei sunt în plină desfășurare. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

În perioada 18-19 mai 2022, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au efectuat vizite de monitorizare pe șantierele din Sângerei. Reprezentanții ADR Nord s-au întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În context, s-a discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să se țină cont în procesul de executare a lucrărilor de construcție.

Două companii s-au angajat să execute lucrările de revitalizare urbană în decurs de cinci luni. Lucrările în cadrul proiectului au demarat recent.

SRL „Primaterax-Nord” va amenaja / construi un teren de minifotbal (str. Independenței, nr. 223), va reconstrui / construi pavilioane, va amenaja un teren pentru copii. De asemenea, compania urmează să construiască, din beton asfaltic, accesul către Grădinița nr. 1, să construiască și să amenajeze terenul sportiv și scuarul din str. T. Nencev. Valoarea contractului de antrepriză constituie 6,76 milioane de lei.

SA „Drumuri-Bălți” va executa lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. A. Crihan, nr. 2, 4, și str. Independenței, nr. 127, 12, lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. Independenței, nr. 128, 140, 142, reconstrucția și pavarea spațiului pietonal pe segmentul străzilor T. Nencev  A. Mateevici. Valoarea contractului de antrepriză încheiat cu SA „Drumuri-Bălți” constituie 7,96 milioane de lei.

Valoarea contractelor de antrepriză încheiate cu cele două companii constituie 14,72 milioane de lei, din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei  orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord