print
Reprezentantă PNUD la Istanbul Regional Hub, în vizită post-implementare la ADR Nord
03.06.2022
891 accesări

Vineri, 3 iunie 2022, Eva Lacinová, reprezentantă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare la Istanbul Regional Hub, a efectuat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord o vizită post-implementare în contextul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, implementat de ADR Nord și partenerii săi.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din Secția planificare și cooperare regională de la ADR Nord, au discutat cu reprezentanta PNUD despre noi oportunități de cooperare. Totodată, conducerea ADR Nord s-a informat despre apelurile de proiecte ce urmează să fie lansate prin intermediul PNUD.

Proiectul „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, implementat în anul 2021, a fost finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, și implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

În cadrul acestui proiect, ADR Nord a desfășurat mai multe activități al căror scop a fost să identifice și să promoveze produse agricole locale (organice) care pot deveni „mărci locale” pentru regiune în ceea ce privește dezvoltarea destinației turistice. Astfel, în colaborare cu echipa Redescoperă Moldova, ADR Nord a promovat, în premieră, mai multe destinații turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord