print
La Sângerei continuă lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului
11.07.2022
1276 Accesări

La Sângerei continuă lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Luni, 11 iulie 2022, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul Agenției au efectuat vizite de monitorizare pe șantierele din Sângerei. Reprezentanții ADR Nord s-au întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. Părțile au discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să se țină cont în procesul de executare a lucrărilor de construcție.

Două companii s-au angajat să execute lucrările de revitalizare urbană în decurs de cinci luni. Lucrările în cadrul proiectului au demarat în prima jumătate a lunii mai curent.

SRL „Primaterax-Nord” execută lucrări de amenajare / construire a unui teren de minifotbal (str. Independenței, nr. 223), de reconstruire / construire a unor pavilioane, de amenajare a unui teren pentru copii. De asemenea, compania construiește, din beton asfaltic, accesul către Grădinița nr. 1, construiește și să amenajeează terenul sportiv și scuarul din str. T. Nencev. Valoarea contractului de antrepriză cu SRL „Primaterax-Nord” constituie cu  6,76 milioane de lei.

SA „Drumuri-Bălți” execută lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. A. Crihan, nr. 2, 4, și str. Independenței, nr. 127, 12, lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. Independenței, nr. 128, 140, 142, lucrări de reconstrucție și pavare a spațiului pietonal pe segmentul străzilor T. Nencev  A. Mateevici. Valoarea contractului de antrepriză încheiat cu SA „Drumuri-Bălți” constituie 7,96 milioane de lei.

Valoarea contractelor de antrepriză încheiate cu cele două companii constituie 14,72 milioane de lei, din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei - orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Copyright © 2022 Agenția de Dezvoltare Regională Nord