print
ADR Nord monitorizează asigurarea durabilității proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”, implementat la Otaci
16.09.2022
722 accesări

ADR Nord monitorizează asigurarea durabilității proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”, implementat la Otaci, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2014-2018. Prin intermediul unui astfel de Centru, autoritatea publică locală și-a propus să ofere, pe termen lung, o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.

Joi, 15 septembrie 2022, specialiști ADR Nord, și reprezentanți ai administrației publice locale au vizitat centrul creat și au discutat despre asigurarea durabilității proiectului, astfel încât impactul Centrului să corespundă cu indicatorii stabiliți inițial.

ADR Nord a acordat suport beneficiarului pentru elaborarea Planului de asigurare a durabilității pentru următoarea perioadă, conform căruia ultimul va trebui să raporteze anual activitățile realizate.

Din FNDR s-au alocat 26,95 mil. de leipentru implementarea proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”. Au fost efectuate lucrări de construcție a Centrului și de amenajare a terenului sportiv. Recepția la terminarea lucrărilor a avut loc în septembrie 2018.În anul 2009, lucrările de construcție a Centrului au fost stopate din lipsă de surse de finanțare. În perioada următoare, autoritatea publică localăa alocat resurse pentru finisarea Centrului.

Orașul Otaci și localitățile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt poate contribui în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu a fost până în prezent valorificată pe deplin. Grație noului Centru, beneficiarii proiectului, în special tinerii, vor avea noi oportunități de dezvoltare.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord