print
S-a încheiat Etapa I a Concursul proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord. Orașele din nordul țării au depus 10 note conceptuale pentru proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană
02.12.2022
301 accesări

Miercuri, 30 noiembrie curent, s-a încheiat Etapa I a Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Concursul a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) în data de 1 noiembrie 2022.

Astfel, în perioada 1-30 noiembrie curent, orașele din nordul țării care dispun de programe de revitalizare urbană au depus la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord 8 note conceptuale pentru proiecte de revitalizare urbană. Totodată, la sediul MIDR, au fost depuse 2 note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare urbană, din partea orașelor-poli de creștere Soroca și Edineț.

Evaluarea și aprobarea notelor conceptuale urmează a fi realizată de către Comisia de evaluare în termen de 13 zile lucrătoare.

Cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării Notelor conceptuale depuse pentru apelul pe listă la sediul MIDR și 90 de zile calendaristice pentru apelul competitiv  la sediul ADR.

a. Apel pe listă  pentru proiectele ce vor fi finanțate în cadrul măsurilor:

  • Măsura 2.1Conectivitate și mobilitate urbană;
  • Măsura 2.2Competitivitate și susținerea activităților economice;
  • Măsura 2.4Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și a rețelelor de utilitățipublice.

b. Apel competitiv  pentru proiectele ce vor fi finanțate în cadrul măsurii:

  • Măsura 2.3 Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice.
Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord