print
Încep activitățile de elaborare a proiectului tehnic pentru reabilitarea unei clădiri istorice din Bălți
17.03.2023
1421 accesări

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și reprezentanții firmei de proiectare SRL „Conex” s-au întrunit joi, 16 martie 2023, pentru a iniția procesul de elaborare a proiectului tehnic pentru reabilitarea și adaptarea clădirii istorice cu statut de monument de arhitectură de importanță națională amplasată pe strada Independenței, nr. 26, în mun. Bălți, aflată în gestiunea ADR Nord.

În decurs de trei luni, proiectanții vor elabora documentația tehnică necesară pentru reparația clădirii istorice.

În noiembrie 2022, imobilul a fost transmis, cu titlu gratuit, din administrarea Cancelariei de Stat, gestiunea Agenției Servicii Publice, în administrarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, gestiunea ADR Nord.

Anterior, în clădirea istorică care a devenit noul sediu al ADR Nord s-a aflat Oficiul Stării Civile. Clădirea a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Inițial, edificiul avea doar un singur nivel. Până în anul 1918, în această clădire s-a aflat zemstva orașului. În perioada interbelică, edificiul a servit drept local prefecturii județului Bălți. În 1934, clădirii cu un nivel i s-a mai adăugat un etaj și este schimbat planul. În perioada sovietică, în clădire s-a aflat Palatul pionierilor.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord