print
Ședință de lucru dedicată proiectului „Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca”
10.08.2011
3653 accesări

O ședință de lucru pe marginea proiectului „Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca” a avut loc miercuri, 10 august a.c., la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

La ședință au participat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică a Ministerului Economiei, Mihail Stratan; vicedirectorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Călin Negură; președintele raionului Soroca, Victor Său; managerul proiectului de la Tătărăuca Veche, Constantin Enciu; directorul ADR Nord, Ion Bodrug; șeful Secției management proiecte din cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu.

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre elaborarea soluției tehnice, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru proiectul de la Tătărăuca Veche. În acest context, Agenția pentru Eficiență Energetică și-a arătat interesul de a contribui la implementarea acestui proiect, urmînd ca managerul de proiect să discute cu finanțatorul proiectului, care este Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), etapele și soluțiile adecvate pentru implementarea proiectului.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a propus soluții pentru urgentarea implementării proiectului de la Tătărăuca Veche și a solicitat președintelui raionului Soroca, Victor Său, să contribuie la buna implementare a acestui proiect.

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru s-a decis ca în grupul de lucru la proiectul de la Tătărăuca Veche să participe și un membru de la Agenția pentru Eficiență Energetică.

Obiectivul general al proiectului vizat este crearea sistemului de iluminare stradală în cele 6 localități ale comunei Tătărăuca Veche. Suma totală a proiectului, finanțată integral de GIZ, este de 800 mii de lei. Durata de implementare a proiectului este de 1 an.

Agenția pentru Eficiență Energetică, subordonată Ministerului Economiei, este un organ administrativ în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile. Misiunea Agenției pentru Eficiență Energetică este de a asigura și a sprijini realizarea obiectivelor Programului Național de îmbunătățire a eficienței energetice, acordînd asistența necesară la elaborarea programelor și planurilor locale pentru eficiența energetică și monitorizînd realizarea acestora.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord