Prima   -  Noutăți - Rețelele de canalizare de la Costești, raionul Râșcani, au fost extinse cu 7,5 km. Lucrările continuă!

Rețelele de canalizare de la Costești, raionul Râșcani, au fost extinse cu 7,5 km. Lucrările continuă!

11.09.2015   2086 accesări   ADR Nord

Lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în orașul Costești, raionul Râșcani, decurg conform graficului. Până în prezent, au fost construiți 7,5 km de rețele de canalizare, din cei peste 11 km planificați, și edificate 228 de cămine.

Joi, 10 septembrie 2015, specialiști din cadrul Secției managementul proiectelor a ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare la Costești, unde împreună cu părțile implicate în realizarea proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti” au discutat despre divergențele apărute în documentația tehnică de proiect, luând în calcul o serie de posibilități de soluționare a lor.

Anterior, s-a stabilit ca lucrările de construcție să fie supravegheate atât de responsabilul tehnic din partea ADR Nord, cât și de către doi experți tehnici din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), unul internațional și unul național. Este vorba despre Colm McCabe, expert internațional, și Dumitru Schivu, expert național.

Lucrările de construcție sunt efectuate în cadrul unui proiect-pilot realizat de ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană, prin intermediul GIZ.

Valoarea totală a proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti", finanțat din sursele externe sus-menționate, se cifrează la 6,19 de milioane de lei. Acest proiect face parte din proiectul-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani”, în valoare totală de 20,84 de milioane de lei.