Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările de renovare a Incubatorului de Afaceri din Soroca

Au fost finalizate lucrările de renovare a Incubatorului de Afaceri din Soroca

15.06.2023   1864 accesări  

În nordul țării au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca, cu o suprafață totală de 1500 mp. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenție de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Joi, 15 iunie 2023, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul Agenției au vizitat Incubatorul de Afaceri din Soroca, unde au monitorizat modul cum au fost executate lucrările de renovare în cadrul proiectului „Rețeaua Start-up Hub: Laboratoare antreprenoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord”. Cu această ocazie, reprezentanții ADR Nord au discutat cu managerul Incubatorului de Afaceri din Soroca despre organizarea recepției la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului.

Printre beneficiarii proiectului se numără cei 20 de rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Soroca, elevii de la instituțiile de învățământ din Soroca, circa 80 de mii de locuitori și cel puțin 50 de agenți economici din raioanele Soroca, Florești, Drochia și Dondușeni.

Valoarea lucrărilor executate constituie 5,5 mil. lei, alocate din FNDRL. 10 la sută din bugetul alocat reprezintă contribuția beneficiarului.

Urmează să fie achiziționat echipament tehnic specializat, în valoare estimativă de 1,2 mil. lei, pentru dotarea și amenajarea unui laborator pentru studierea limbilor străine, cu o suprafață de 50 mp, precum și alte cinci laboratoare de afaceri ale instituțiilor de învățământ beneficiare, cu o suprafață totală de 210 mp.

Incubatorul de Afaceri din Soroca este o instituție publică, un centru de business, care oferă susținere permanentă antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord, pentru ca aceștia să-și dezvolte afacerile și să creeze constant noi locuri de muncă.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase