|
Prima - Noutăți - Sesiuni de informare în Moldova: al doilea apel de propuneri în cadrul Programul Regiunea Dunării 2021-2027
12.09.2023 1528 accesări
I.P. „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă” (OGPAE), în calitate de Punct Național de Contact al Programului Regiunea Dunării în Republica Moldova, organizează sesiuni de informare dedicate celui de-al doilea apel de propuneri în cadrul Programului Regiunea Dunării 2021-2027. Pentru a participa la sesiunile de informare, doritorii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare până în data de 22 septembrie 2023. Evenimentele se vor desfășura după cum urmează:
Notă: Locația și agenda sesiunilor de informare vor fi comunicate participanților înainte de eveniment. oportunitățile de finanțare oferite de cel de-al doilea apel de propuneri al Programului Regiunea Dunării 2021-2027. Evenimentul își propune să informeze despre noile oportunități de obținere a finanțării pentru implementarea proiectelor transnaționale, valoroase din punct de vedere a promovării dezvoltării economice, sociale în regiunea Dunării prin îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale. Caracterul unic al programului constă în oferirea unei platforme de cooperare în domenii strategice între statele membre ale Uniunii Europene și țările non-UE din regiunea Dunării. Pentru a afla mai multe detalii, accesați Anunțul prealabil al celui de-al doilea apel de propuneri (disponibil în limba engleză). Programul Regiunea Dunării 2021-2027 urmărește să susțină proiecte comune de cooperare transnațională în perioada de programare 2021-2027 în 14 țări: Austria, Bosnia si Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova și Ucraina. Bugetul total al Programului Regiunea Dunării 2021-2027 este de 266 mil. euro, iar acest sprijin va fi distribuit prin apeluri competitive de propuneri de proiecte către beneficiarii (autorități/instituţii publice, societatea civilă, mediul academic și organizații private) din statele partenere ale Programului Regiunea Dunării. Entitățile eligibile pentru a obține finanțare sunt autoritățile publice locale, regionale, naționale, organizații de drept public, private și internaționale, înregistrate oficial în zona programului. Programul Regiunea Dunării 2021-2027 are ca scop sprijinirea dezvoltării și implementarea proiectelor de cooperare, care contribuie la dezvoltarea unei regiuni mai inovatoare, durabile și incluzive din punct de vedere social, dar și are menirea să îmbunătățească guvernanța regională prin abordarea complexă a provocărilor comune, în conformitate cu următoarele patru priorități: „O regiune a Dunării mai competitivă și mai inovatoare”, „O regiune a Dunării mai verde și cu emisii reduse de carbon”, „O regiune a Dunării mai socială” și „O mai bună gestionare a cooperării în regiunea Dunării”. Mai multe informații despre program sunt disponibile în pagina www.interreg-danube.eu.
|