Prima   -  Oportunități de finanțare - Programul Bridge își extinde susținerea pentru sectoarele turismului, vitivinicol, horticulturii și apiculturii pentru participarea la evenimentele internaționale

Programul Bridge își extinde susținerea pentru sectoarele turismului, vitivinicol, horticulturii și apiculturii pentru participarea la evenimentele internaționale

21.03.2023   491 accesări   Invest Moldova

Programul Bridge lansat de Agenția de Investiții în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, își extinde asistența către companiile din sectoarele turismului, vitivinicol, horticol și apicol datorită Proiectului USAID Competivitate și Reziliență Rurală. 

Programul susține eforturile companiilor care își propun să-și extindă piața de desfacere sau să adopte tehnologii inovative prin participarea la evenimente internaționale, precum forumuri, summituri, B2B meet-ups, conferințe de afaceri, târguri și expoziții, festivaluri, concursuri internaționale și vizite de studiu.

Se anticipează susținerea a circa 120 de companii din sectoarele turismului, vitivinicol, horticol și apicol pe parcursul anului curent.

Potrivit Regulamentului Programului Bridge, antreprenorii sau organizațiile interesate pot solicita rambursarea cheltuielilor de până la 1.500 USD per companie pentru taxe de participare la eveniment, servicii de zbor și de transport internațional, precum și pentru servicii de cazare. Fiecare solicitare de asistență prin intermediul programului Bridge este analizată de un comitet de selecție independent pentru a asigura obiectivitatea în luarea deciziilor. 

Aplicațiile vor fi evaluate în conformitate cu mai multe criterii, cum ar fi impactul activității asupra dezvoltării companiei și asupra sectorului, caracterul inovativ și valoarea adăugată a activității, disponibilitatea de a împărtăși cele mai bune practici cu alte părți interesate etc. 

Companiile interesate pot completa solicitarea de fonduri, accesând link-ul www.bridge.invest.gov.md. Implementarea Programului Bridge pentru sectorul turismului și vitivinicol este facilitată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, iar pentru sectorul horticol și apicol  de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct. 

Notă: Pe parcursul anului 2022, Programul Bridge a susținut inițiativele a peste 50 de companii din sectoarele creative și media, industria ușoară și producție, media digitală și filmare, managementul deșeurilor, cercetare și dezvoltare și inginerie/IoT de a participa la evenimente în Italia, Portugalia, Turcia, România, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Anglia, Germania și Franța.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase