print
Calcularea și argumentarea tarifelor pentru servicii de apă și canalizare, tema unui atelier de lucru la Rîșcani
07.12.2011
3197 accesări

RÎȘCANI, 6 decembrie Un atelier de lucru în contextul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în republica Moldova”, finanțat din sursele Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a avut loc în incinta Consiliului raional Rîșcani.

Prin acest atelier de lucru, a cărui temă a fost „Calcularea și argumentarea tarifelor pentru servicii de apă și canalizare”, organizatorii au urmărit să-i instruiască pe reprezentanții întreprinderilor de asigurare cu servicii de apă și canalizare (AAC), a reprezentanților autorităților publice locale din raionul Rîșcani despre calcularea corectă și argumentată a tarifelor la serviciul de apă și canalizare.

În calitate de experți, la atelier au participat directorul SC „Ingineria Apelor” SRL din Orhei, Pavel PANUȘ, specialistul în economie la SC „Ingineria Apelor” SRL, Ana TIMUȘ, expertul în management Eugenia BUSMACHIU, precum și Margareta VAMEȘ, consultant GIZ la ADR Nord, și Liuba BARANCEANU, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la ADR Nord. Beneficiari ai atelierului de lucru au fost reprezentanți de la întreprinderile „Apă Canal” din Rîșcani, Costești, 12 întreprinderi din localitățile rurale din raionul Rîșcani, Fălești, Otaci, Șoldănești și Călărași.

Menționăm că acest atelier de lucru a fost organizat în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani”, care a fost lansat în data de 22 noiembrie 2011. Obiectivul general al proiectului este crearea accesului la servicii de AAC pentru locuitorii satului. Solicitantul proiectului este Primăria comunei Costești. În urma implementării proiectului, 470 locuitori ai satului Duruitoarea Veche și cca 3000 de locuitori din comuna Costești vor beneficia de apă potabilă și canalizare. Implementarea proiectului, finanțat de GIZ, va dura un an. Bugetul total al proiectului este de 2 400 mii lei. Pînă în prezent, în activitățile proiectului au fost implicați peste 100 de persoane: reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, APL, prestatori de servicii AAC, servicii publice desconcentrate în teritoriu, Agenția „Apele Moldovei”, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, ADR Nord.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord