print
Prima ședință din acest an a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE
13.02.2019
770 accesări

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” s-au întrunit miercuri, 13 februarie a.c., în incinta gimnaziului din Flămânzeni, pentru prima dată în acest an și pentru a patra oară de când a fot creat acest CDL. La ședință a fost prezentate activitățile realizate în perioada octombrie-decembrie 2018, precum și activitățile din planul de implementare al proiectului pentru perioada ianuarie-martie a.c.

Membrii CDL au mai discutat pe marginea raportului anual privind progresul proiectului și au oferit propuneri pentru implementarea proiectului în cursul anului 2019. Totodată, la ședință a fost prezentat raportul Comitetului de părinți și pedagogi pentru perioada octombrie-decembrie 2018.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Flămânzeni servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie la gimnaziul din satul Flămânzeni se va reduce cu 552 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 118 tone. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,264 milioane de euro. În prezent, în cadrul proiectului este elaborată documentația tehnică de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică. Un contract de achiziționare a serviciilor în acest sens a fost semnat în luna noiembrie 2018.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord