print
La Florești se finalizează montarea noii stații de epurare a apelor uzate
13.10.2023
1419 accesări

Orașul Florești și localitățile din vecinătate vor beneficia de o nouă stație de epurare a apelor uzate. Lucrările de construcție-montaj a noii stații se află la etapa de finalizare în cadrul unui proiect regional implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Vineri, 13 octombrie 2023, ADR Nord a monitorizat progresul lucrărilor executate la noua stație de epurare din Florești, unde au fost montate cinci bioreactoare moderne, cu debitul total de 1.500 m3/zi. Odată cu finalizarea integrală a proiectului, circa 4.300 de gospodării și 118 agenți economici vor avea acces la prestarea serviciului de epurare.

Valoarea proiectului „Construcția stației de epurare regională și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești” constituie 32,9 mil. lei, din care 29,6 mil. lei  alocate din FNDRL. Primăria orașului Florești a contribuit cu 3,3 mil. lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea proiectului.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord