Prima   -  Noutăți - Ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea lucrărilor de construcție a 20 de platforme de colectare a DMS, la Biruința

Ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea lucrărilor de construcție a 20 de platforme de colectare a DMS, la Biruința

20.03.2012   2488 accesări  

BIRUINȚA, 20 martie 2012. Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat o vizită de documentare și monitorizare la proiectul pe care îl implementează în Biruința, raionul Sîngerei. Cu această ocazie, la Primăria Biruința, unde a fost convocată o comisie specială, a avut loc o ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea lucrărilor de construcție a 20 din cele 51 de platforme de colectare a deșeurilor menajere solide (DMS), lucrări realizate în cadrul proiectuluiFinisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou”.

O comisie formată din specialiști de la ADR Nord, beneficiarul proiectului, directorul întreprinderii municipale etc. au evaluat calitatea platformelor construite. În rezultat, s-a decis ca, după finalizarea celor încă 31 de platforme, să se semneze procesul-verbal de recepție finală, după care platformele vot fi date în exploatare.

Pînă la finalizarea proiectului din Biruința, au rămas de construit încă 31 de platforme pentru colectarea DMS. Amintim că, la 22 decembrie 2011, la Primăria Biruința a avut loc o ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere.

Proiectul 'Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou' a fost lansat în data de 22 martie 2011. Solicitantul proiectului este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a fost programată pentru 11 luni.