Prima   -  Noutăți - În Otaci va fi construită o stație de epurare modernă

În Otaci va fi construită o stație de epurare modernă

10.05.2013   2124 accesări  

Călărași, 10 mai 2013. Șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin Bândiu, a efectuat, împreună cu un grup de specialiști în construcții, o vizită de lucru la proiectul „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare”, implementat de ADR Centru în Călărași.

Vizita de lucru a fost efectuată în vederea preluării experienței privind construcția unei stații de epurare moderne în Otaci, ce va fi construită pe bani din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în cadrul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”.

În cadrul vizitei au participat directorul S.R.L. „Valis”, Vasile Herdic, operatorul economic ce va construi o astfel de stație în Otaci, responsabilul tehnic Marina Barișpol și proiectanții de la Î.I. „Pasecnik”.

În prezent, în cadrul proiectului de dezvoltare regional din Otaci, este în desfășurare construcția sistemului de canalizare și a stației de epurare. Lucrările de reconstrucție a apeductului au fost finalizate în iulie a.c., iar bunurile au fost transmise în proprietatea Primăriei Otaci.