Prima   -  Noutăți - Vizite în teren la proiectele din Corjeuți și Larga

Vizite în teren la proiectele din Corjeuți și Larga

08.08.2013   2493 accesări  

Corjeuți, Briceni, 7 august 2013. ADR Nord a efectuat o vizită de control privind evaluarea procesului de implementare a proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»”.

În cadrul unei ședințe ad-hoc, șeful Secției management proiecte, Constantin Bândiu, specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor Stella Buzuleac, și managerul de proiect, Vasile Patrașca, au discutat despre situația la zi a lucrărilor exectuate și încadrarea acestora în termeni, precum și despre completarea cărții tehnice.

Printre deciziile luate de comisia de control este și monitorizarea mai frecventă din partea managerului de proiect și APL Corjeuți a lucrărilor ce se execută de către operatorii economici.


Larga, Briceni, 7 august 2013. În cadrul vizitei de monitorizare postimplementare la proiectul „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga - un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”, specialiștii ADR Nord s-au întâlnit cu primarul de Larga, Radu Urechean, pentru a discuta îndeplinirea unui șir de sarcini, potrivit procesului-verbal din 6 iunie curent: reparația sistemului de încălzire existent; amenajarea teritoriului și a interiorului centrului, incubarea rezidențelor, colaborarea cu ODIMM și inaugurarea incubatorului.

În rezultatul acestei vizite, membrii comisiei de monitorizare au constatat că APL Larga a reparat și a testat sistemul de încălzire existent și a efectuat lucrări de amenajare în interiorul centrului, precum și pe teritoriul adiacent incubatorului. În prezent, procesul de incubare a rezidențelor e în plină desfășurare. Totodată, Primăria Larga poartă discuții de colaborare cu reprezentanții ODIMM în vederea acordării suportului metodologic. Incubatorul de afaceri din Larga urmează a fi inaugurat în luna septembrie.