Prima   -  Noutăți - Au confecționat jucării din deșeuri menajere solide și au câștigat premii

Au confecționat jucării din deșeuri menajere solide și au câștigat premii

16.10.2013   3625 accesări  

Bălți, 16 octombrie 2013. Câștigătorii concursului creativ pentru elevi cu genericul „Tinerii ambasadori ai satului curat” au fost premiați pentru cele mai frumoase jucării confecționate din deșeuri menajere solide.

Concursul face parte dintr-o campanie de informare și conștientizare desfășurată, în perioada lunilor iunie-octombrie a.c., în cadrul proiectului „Sistem de colectare și transport al deșeurilor menajere pe raza microregiunii interraionale Râșcani  (s. Singureni, s. Corlăteni, s. Grinăuți, s. Recea, s. Răcăria, s. Aluniș) - Drochia (s. Pelinia)”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). 

Câștigătorii concursului sunt elevi din localitățile unde se implementează proiectul.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a apreciat înalt creativitatea elevilor, care au reușit să confecționeze jucării din deșeuri menajere solide. „Ne punem ca scop ca deșeurile menajere solide ce se vor colecta la instituțiile publice din localitățile dvs. să nu fie aruncate la întâmplare. Vrem ca satele în care locuiți să fie mai curate, să fie un exemplu bun de urmat și pentru multe alte localități", a menționat, în cadrul ceremoniei de premiere a câștigătorilor, directorul ADR Nord.

Campania de informare și conștientizare a fost organizată de Asociația Obștească „Consult-Proiect” și a costat 29700 de lei, bani alocați din sursele FNDR. Totodată, în cadrul campaniei de informare și conștientizare au fost organizate seminare de informare pentru tinerii din comunitățile beneficiare și au fost elaborate și distribuite pliante informative.

Solicitantul proiectului „Sistem de colectare și transport al deșeurilor menajere pe raza microregiunii interraionale Râșcani  (s. Singureni, s. Corlăteni, s. Grinăuți, s. Recea, s. Răcăria, s. Aluniș) - Drochia (s. Pelinia)” este Primăria Singureni, raionul Râșcani. Proiectul se înscrie în prioritatea 3 din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Proiectul este finanțat din sursele FNDR cu 8 217 000 de lei.

Lista elevilor premiați

Nume, prenume

Clasa

Instituția, localitatea

Coroi Andrei

VI

Gimnaziul din s. Singureni

Molosag Tatiana

VII

Gimnaziul din s. Singureni

Elevii clasei VII

VII

Liceul Teoretic din s. Corlăteni

Elevii clasei VII

VII

Liceul Teoretic din s. Corlăteni

Țurcanu Mihai

VII-A

Gimnaziul din s. Pelinia

Gorodea Felicia

VII-A

Gimnaziul din s. Pelinia

Talpă Cristina

VI

Liceul Teoretic din s. Pelinia

Perju Loredana

VII

Gimnaziul din s. Grinăuți

Babin Xenia

VI

Gimnaziul din s. Răcăria

Popovici Marina

V-B

Liceul Teoretic din s. Recea

Crigan Constantin

V-B

Liceul Teoretic din s. Recea

Tomuz Maria

VI

Gimnaziul din s. Aluniș

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase