Prima   -  Noutăți - ADR Nord a lansat proiectul de dezvoltare regională „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”

ADR Nord a lansat proiectul de dezvoltare regională „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”

23.02.2011   4426 accesări  

Astăzi, 23 februarie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord în colaborare cu Consiliul Raional Fălești a lansat proiectul de dezvoltare regională „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți ai Biroului de Cooperare Internațională al Germaniei, reprezentanți ai CR Fălești, beneficiari ai proiectului și reprezentanți mass-media.

Lansarea proiectului a marcat un eveniment de succes al procesului de dezvoltare regională și are preconizate drept rezultate conectarea la apă potabilă a 18.000 cetățeni; crearea unui nou sistem de alimentare cu apă potabilă; asigurarea irigării în zonă, etc.

Proiectul corespunde prevederilor Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională și Strategiei de dezvoltare regională Nord, stimulează inițiativele de dezvoltare regională în domeniul infrastructurii fizice, promovând dezvoltarea durabilă și economico-socială a localităților. Implementarea acestui proiect va contribui la asigurarea populației cu servicii de apeduct și canalizare din raionul Fălești și va crea oportunități pentru localitățile din raioanele Ungheni și Glodeni de gestionare durabilă a resurselor acvatice în context regional.

Proiectul dat este unul din cele 5 proiecte din Regiunea de dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională în anul 2010 și unul din cele 19 proiecte incluse prin hotărîrea Guvernului nr. 722 din 26 august 2010 în Documentul Unic de Program pentru anii 2010 - 2012.

Bugetul proiectului depășește 18 milioane lei dintre care aproximativ 11 milioane lei sunt acoperiți din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională pentru reconstrucția apeductului Prut-Fălești, construcția stației de tratare din or. Fălești și reconstrucția branșamentului stației de tratare cu o lungime de 2 km. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

           

Pentru detalii contactați:

Bejan Olga, responsabil de relații cu publicul

Tel: (231) 61 980